Döms till fängelse efter skott mot mopedbil

Foto: Polisen - förundersökning

En man född 1949 har fått sin dom i Skaraborgs Tingsrätt efter att ha avlossat två skott med ett hagelgevär mot en mopedbil den 21 juni.

Mannen trodde att inbrottstjuvar kommit till sin gård i närheten av Stenstorp, och att han skulle skrämma iväg dem när han sköt med sitt hagelgevär mot en mopedbil. I mopedbilen färdades tre ungdomar som kört fel. Det första skottet träffade inte men det andra krossade bakrutan på mopedbilen.

Undersökningen av mopedbilen har visat att denna träffades av ett skott rakt bakifrån. På fordonets bakdel fanns totalt 34 skador av hagel på karossen. Området inom vilket skadorna fanns har uppmätts till 110 x 80 cm. Bakrutan var krossad och inne i kupén hittades sex hagel.

Utifrån var glaskrosset hittades och delvis utifrån träffbilden på mopedbilen finner tingsrätten det visat att skottet måste ha avlossats inom ett avstånd av i vart fall 60 meter.

Mannen döms nu för försök till grov misshandel och straffet blir ett års fängelse. Han ska även betala 30 000 kronor var till de tre ungdomarna i skadestånd.

LÄS MER:

Dela artikeln: