fbpx
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
Skaraborgs Nyheter
No Result
View All Result
Skaraborgs Nyheter
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
No Result
View All Result
Skaraborgs Nyheter
No Result
View All Result

Livsmedelsverket lyfter fram Falköpings kommuns arbete med måltidernas miljöpåverkan

Christian Svensson by Christian Svensson
31 januari, 2022 10:29
in Falköping
Livsmedelsverket lyfter fram Falköpings kommuns arbete med måltidernas miljöpåverkan

FOTO: Falköpings kommun

För andra gången har Livsmedelsverket kartlagt Sveriges kommunala måltidsverksamheter.

I juni 2021 antogs Falköpings kommuns nya klimatstrategi för 2021-2030. I den nya strategin beskrivs fyra fokusområden där nummer 2 är ”Klimatsmart och hälsosam mat”. I strategin beskrivs hur Falköpings kommun ska uppnå klimatmålen genom att:

  • minska matsvinnet,
  • främja hållbart lantbruk,
  • minska miljö- och klimatpåverkan från inköpta livsmedel.

I en rapport från Livsmedelsverket framgår det att trots att det saknas nationella klimatmål för den svenska livsmedelskonsumtionen har var tredje kommun gått före och infört egna klimatmål för maten som serveras i förskolan, skolan och äldreomsorgen. Falköpings kommun är en av dessa kommuner som satt ambitiösa mål och med en plan för att nå dem. Nu listas Falköpings kommun som en av de kommuner med ett helhetsperspektiv på måltidernas miljöpåverkan och mätbara mål för måltidens klimatpåverkan, livsmedelsinköp och matsvinn.

-Vi har överträffat målet på 1,7 kilo koldioxidekvivalenter per inköpta livsmedel och vi har nått så lågt som 1,5 kilo genom att ändra på våra menyer, servera enbart svensk kött och mera fisk och grönt på tallriken. Dessutom är den klimatsmarta maten bra för hälsan, berättar Christin Hallner, biträdande kostchef på Falköpings kommun i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:
Tags: livsmedelsverketmatsvinnmiljömiljöpåverkan

Annonser

Se mer nyheter från din stad:

  • Debatt
  • Essunga
  • Falköping
  • Götene
  • Grästorp
  • Gullspång
  • Hjo
  • Karlsborg
  • Lidköping
  • Mariestad
  • Nyheter
  • Skara
  • Skaraborgs- och riksnyheter
  • Skövde
  • Tibro
  • Tidaholm
  • Töreboda
  • Väder
  • Vara

Mest läst:

© 2020 Skaraborgs Nyheter

No Result
View All Result
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss

© 2020 Skaraborgs Nyheter

Skip to content
Open toolbar Tillgänglighet

Tillgänglighet

  • Öka textstorlekÖka textstorlek
  • Minska textstorlekMinska textstorlek
  • GråskalaGråskala
  • Hög kontrastHög kontrast
  • Negativ kontrastNegativ kontrast
  • Ljus bakgrundLjus bakgrund
  • LänkunderstrykningLänkunderstrykning
  • Läsbart typsnittLäsbart typsnitt
  • Reset Reset