Lidköping och Skövde kommun vidare i tävlingen “Årets kökshjälte”

Foto: Christian Svensson - Arkiv

Priset för årets kökshjälte har delats ut av Länsstyrelsen med Västra Götalandsregionen för att det ska blir mer lokalproducerad mat Västra Götalands län.

Projektet har delats ut sedan 2014 och syftar till att stötta både livsmedelsproducenter och kommuner i offentliga kök. Målet är att öka andelen lokalt producerad mat i de 49 kommunernas offentliga kök.

Bland yrkesrollerna som har nominerats finner man kockar, upphandlare, måltidsutvecklare och politiker. Det är representanter från Västra Götalandsregionen, Skolmatsakademin, Länsstyrelsen och Lokalproducerat i Väst kommer att utse vinnarna.

Nu har Lidköpings och Skövde kommun gått vidare och blivit två av de fem finalister som gått vidare i tävlingen Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök. Övriga kommuner som gått vidare är Bengtsfors, Mellerud och Tanum. Vinnaren kommer att presenteras av landshövding Anders Danielsson den 20 oktober i år.

De nominerade från Lidköpings kommun är: Nathalie Torstensson områdeschef Service Måltid & Lokalvård, Frida Nilsson politiker och Lennart Jonsson f d Upphandlingschef.

– Med priset vill vi uppmärksamma allt bra arbete som görs och som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorg. Varje dag görs det ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Jag är glad att få uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget men med höga krav och ambitioner, säger Pernilla Fischerström på Länsstyrelsen.