Ska samverka för besöksnäringen inom Skaraborg

läckö slott
Foto: Christian Svensson - Arkiv

Skaraborgs kommunalförbund har beslutat att ge Next Skövde och Destination Läckö-Kinnekulle ett fyraårigt strategiskt uppdrag.

Skaraborg ska bli mer intressant för besökare genom att jobba tematiskt och visa upp hela områdets utbud tillsammans. Ett tidigare projekt – Visit Skaraborg, övergår nu till ett löpande tillväxtuppdrag från Skaraborgs kommunalförbund.

Utifrån de positiva resultaten från detta projektet ger Skaraborgs kommunalförbund nu ett fyraårigt strategiskt uppdrag till Next Skövde och Destination Läckö-Kinnekulle att fortsätta arbetet tillsammans med alla turistorganisationer i Skaraborg.

– Att Skaraborgs kommunalförbund nu ger oss ett strategiskt uppdrag är ett bevis på att vi är på rätt väg med samarbetet inom besöksnäringen i Skaraborg. Nu får vi en långsiktig plattform för att arbeta vidare tillsammans, säger Anna Ohlin Ek, VD på Destination Läckö-Kinnekulle i ett pressmeddelande.

Inom ramen för uppdraget kommer arbetet nu att fortsätta med att utveckla fler gemensamma produkter och föra ut dem via webb, sociala kanaler och kampanjer. Arbetet med digitalisering kommer att fortsätta och framöver kommer också fokus att ligga på hållbarhet.