Utomhusbadet på Framnäs öppnar på lördag

Foto: Pexels

Nu öppnar utomhusbadet på Framnäs för sommaren 2020

Med anledning av covid19-pandemin har Lidköpings kultur- och fritidsnämnd tagit en försiktig och ansvarsfull hållning till Framnäsbadet och tills nu valt att inte öppna badet.

Framnäsbadet är en plats som lockar många besökare, både Lidköpingsbor och tillresta, och det har jobbats hårt med rutiner för att kunna undvika att det skapas trängsel.

Nu är det äntligen dags att på ett ansvarsfullt sätt öppna Lidköpings populära utomhusbad för säsongen. Man har följt utvecklingen av pandemin och anser nu att läget blivit sådant att man kan öppna. Det har under vår och försommar varit ett ökat antal inlagda patienter för covid 19 på Skaraborgs sjukhus men senaste tiden har siffrorna fortsatt att sjunka. Detta är en viktig faktor i beslutet att öppna.

Vidtagit åtgärder

För att minska riskerna för trängsel har man beslutat att införa en rad åtgärder.

Bland annat kommer det att finnas extra personal på plats för att hjälpa till med att undvika trängsel, omklädningsrummen kommer att hållas stängda samtidigt som det kompletteras med fler toaletter på området.

Badet kommer också att stänga mitt på dagen för att sprida ut besökstoppar under dagen samtidigt som det skapar förutsättningar för personalen att städa området, desinficera toaletter med mera på ett bra sätt. Besökarna från Kronocampingen får i sommar också en egen entré.

Framnäsbadet öppnar lördagen 18/7 kl 10.00.