Vårkänslor hos bil- och husbilsägare ger företagare skjuts framåt

Foto: Skaraborgs Rekond och Allservice

Företaget Skaraborgs Rekond och Allservice har varit igång sedan början 2018. Det är grundaren Sven-Erik Persson driver företaget och Skaraborgs Nyheter tog ett snack med honom om corona, husbilar och hans bästa poleringstips.

Sven-Erik har tidigare varit bilmekaniker och jobbat med rekond sedan han varit 14 år. Men i grunden finns den fordonstekniska utbildningen. Han utför rekonditionering och polering av bilar, båtar och husbilar. Just nu har han en praktikant som han hoppas kunna anställa framöver.

Vad är det konstigaste du har polerat?
-Det var nog en trike. Men jobbigast var det nog en 39 fots båt som tog alldeles för lång tid.

Är det mycket husbilar just nu?
-Det har aldrig varit så många husbilar som vill ha översyn som just nu. Det verkar som att det är mer och mer som har husbilar nu.

Vad är det många missar när de själva försöker tvätta husbilarna?
– Det som många missar är taket, det är svårt att komma åt och det finns knappt några tvättar i Lidköping som kommer åt taket, berättar Sven-Erik.

Märker du av corona-effekten?
-Jag har inte märkt av det så, jag har även gjort jobb åt en båtfirma som underleverantör vilket har varit bra för mig. Men även innan coronan så ökade antalet husbilar som behövde hjälp. Men hade jag varit nystartad nu hade jag varit i konkurs sedan länge.

Vad är tips bästa om de vill göra husbilen själva?
-Gör det inte, skrattar Sven-Erik.

-Vet du inte vad du håller på med så låt bli. Många kör tyvärr med högtryckstvätt på husbilarna, men det är inte bra, det går in vatten i listerna. Då blir det fuktskador och det är inte bra. Lämna in det till någon som kan.

-Men annars så är det viktigt att tänka på att inte stå i solen och polera, då riskerar man rosor i lacken när medlet bränner in, avslutar Sven-Erik.