fbpx
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
Skaraborgs Nyheter
Inget resultat
Visa alla resultat
Skaraborgs Nyheter
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
Inget resultat
Visa alla resultat
Skaraborgs Nyheter
Inget resultat
Visa alla resultat

Skövdekocken Grynges pommes beignets

Roderick Hristov av Roderick Hristov
2019-04-28
in Nyheter
Skövdekocken Grynges pommes beignets

Foto: Stefan Grynge

Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige.

Denna veckan serveras en pommes beignets smaksatt med vitlök, chili och paprika. Det är perfekt att servera till exempelvis en örtgrillad kycklinginnerfilé. Krångligt? Inte alls – och fruktansvärt gott.

Friterad potatis-beignets 4-5 portioner

1 sats branddeg (se nedan)
450 gram skalad potatis
50 gram finhackad torrfräst paprika
1 pressad vitlöksklyfta
3 krm kajennpeppar 
2 tsk paprikapulver
4 msk finhackad persilja

Koka potatisen och pressa den. Blanda i alla övriga ingredienser under stark vispning och låt svalna. Fritera små bollar eller miniägg i 170° fritös tills de är gyllengulbruna.

Recept branddeg

1½ dl vatten
75 gram smör
90 gram vetemjöl
2 ägg

Koka upp vatten och smör. Tillsätt vetemjölet och rör snabbt med en träslev tills smeten släpper från både kastrull och slev. Tag av och låt svalna något och rör i äggen ett i sänder.


Fler recept från Stefan Grynge

Grynges ingefära- och rosmarinstekta fläsksida

Flankstek med purésås och potatisgratäng

Stefan Grynges potatissallad

Vegansk förrättstallrik

Stefan Grynges morotssoppa

Kokta höns med curry på Stefan Grynges vis

Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush

Sashimi i kuber

Vem är Stefan Grynge?

Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina över 2700 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han med sig av ett utvalt recept för Skövde city news läsare varje vecka. Följ Stefan Grynge på instagram här.

Använd gärna delningsknapparna nedan för att sända länken till receptet till dig själv eller en vän.

Dela artikeln:
Taggar: matreceptstefan grynge

Säsongsaktuellt

Adsense

se mer nyheter från din stad

  • Debatt
  • Essunga
  • Falköping
  • Götene
  • Grästorp
  • Gullspång
  • Hjo
  • Karlsborg
  • Lidköping
  • Mariestad
  • Nyheter
  • Skara
  • Skaraborgs- och riksnyheter
  • Skövde
  • Tibro
  • Tidaholm
  • Töreboda
  • Väder
  • Vara

© 2020 Skaraborgs Nyheter

Inget resultat
Visa alla resultat
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss

© 2020 Skaraborgs Nyheter

Skip to content
Open toolbar

Tillgänglighet

  • Öka textstorlek
  • Minska textstorlek
  • Gråskala
  • Hög kontrast
  • Negativ kontrast
  • Ljus bakgrund
  • Länkunderstrykning
  • Läsbart typsnitt
  • Reset