fbpx
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
Skaraborgs Nyheter
No Result
View All Result
Skaraborgs Nyheter
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
No Result
View All Result
Skaraborgs Nyheter
No Result
View All Result

Skövdekocken Grynges pommes beignets

Roderick Hristov by Roderick Hristov
28 april, 2019 10:31
in Nyheter
Skövdekocken Grynges pommes beignets

Foto: Stefan Grynge

Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige.

Denna veckan serveras en pommes beignets smaksatt med vitlök, chili och paprika. Det är perfekt att servera till exempelvis en örtgrillad kycklinginnerfilé. Krångligt? Inte alls – och fruktansvärt gott.

Friterad potatis-beignets 4-5 portioner

1 sats branddeg (se nedan)
450 gram skalad potatis
50 gram finhackad torrfräst paprika
1 pressad vitlöksklyfta
3 krm kajennpeppar 
2 tsk paprikapulver
4 msk finhackad persilja

Koka potatisen och pressa den. Blanda i alla övriga ingredienser under stark vispning och låt svalna. Fritera små bollar eller miniägg i 170° fritös tills de är gyllengulbruna.

Recept branddeg

1½ dl vatten
75 gram smör
90 gram vetemjöl
2 ägg

Koka upp vatten och smör. Tillsätt vetemjölet och rör snabbt med en träslev tills smeten släpper från både kastrull och slev. Tag av och låt svalna något och rör i äggen ett i sänder.


Fler recept från Stefan Grynge

Grynges ingefära- och rosmarinstekta fläsksida

Flankstek med purésås och potatisgratäng

Stefan Grynges potatissallad

Vegansk förrättstallrik

Stefan Grynges morotssoppa

Kokta höns med curry på Stefan Grynges vis

Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush

Sashimi i kuber

Vem är Stefan Grynge?

Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina över 2700 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han med sig av ett utvalt recept för Skövde city news läsare varje vecka. Följ Stefan Grynge på instagram här.

Använd gärna delningsknapparna nedan för att sända länken till receptet till dig själv eller en vän.

Dela artikeln:
Tags: matreceptstefan grynge

Se mer nyheter från din stad:

  • Debatt
  • Essunga
  • Falköping
  • Götene
  • Grästorp
  • Gullspång
  • Hjo
  • Karlsborg
  • Lidköping
  • Mariestad
  • Nyheter
  • Skara
  • Skaraborgs- och riksnyheter
  • Skövde
  • Tibro
  • Tidaholm
  • Töreboda
  • Väder
  • Vara

Mest läst:

© 2020 Skaraborgs Nyheter

No Result
View All Result
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss

© 2020 Skaraborgs Nyheter

Skip to content
Open toolbar Tillgänglighet

Tillgänglighet

  • Öka textstorlekÖka textstorlek
  • Minska textstorlekMinska textstorlek
  • GråskalaGråskala
  • Hög kontrastHög kontrast
  • Negativ kontrastNegativ kontrast
  • Ljus bakgrundLjus bakgrund
  • LänkunderstrykningLänkunderstrykning
  • Läsbart typsnittLäsbart typsnitt
  • Reset Reset