fbpx
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
Skaraborgs Nyheter
No Result
View All Result
Skaraborgs Nyheter
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss
No Result
View All Result
Skaraborgs Nyheter
No Result
View All Result

Skövdes mästerkock Grynge bjuder på recept med unik matlagningsmetod

Roderick Hristov by Roderick Hristov
30 juni, 2019 09:25
in Nyheter
Stefan Grynge recept

Foto: Stefan Grynge

Stefan Grynge är känt namn inom svensk matkultur och är en uppskattad skövdeprofil. Han har gett ut kokböcker, skrivit mer än 5.000 recept och är en erkänd auktoritet inom matkonsten i Sverige.

Idag bjuder Stefan på ett recept som är fritt från gluten, mjölkprodukter och som nästan är fettfritt. Det är kokt rimmad skinka med puréstuvad svartkål och sellerikål (pak choi). Rätten är extra näringsrik genom att man hela tiden tar tillvara på avkoken. Dessutom bakas potatisen istället för att kokas vilket innebär att man slipper den urlakning av smak och näring som annars sker vid kokning.

Stefan säger till Skövde city news:
-Det är en unik matlagningsmetod. Stuvning utan mejeriprodukter, mjöl och fett. Jag garanterar ändå en smaksensation.

Recept på kokt rimmad skinka med puréstuvad svartkål och sellerikål (pak choi).

Koka skinkan och spara buljongen.

Koka 200 g strimlad svartkål i 1 liter buljong ca 5 minuter och spara buljongen igen.

Koka en halv sötpotatis, 3 palsternackor och 2 gula lökar i tärningar i buljongen ca 10 minuter. Mixa sedan blandningen väl och slå över svartkålen och 200 g strimlad sellerikål, salta och peppra om det behövs. Servera med bakad potatis. 


Fler recept från Stefan Grynge

Grynge tipsar om sina bästa tårt- och pajrecept till sommaren

Torskrygg

Klassiska svenska grytor på Grynges vis

Grynge serverar vegetariskt från Italien

Grynges BBQ-griljerade kamben

Grynges Pommes Beignets

Grynges ingefära- och rosmarinstekta fläsksida

Flankstek med purésås och potatisgratäng

Stefan Grynges potatissallad

Vegansk förrättstallrik

Stefan Grynges morotssoppa

Kokta höns med curry på Stefan Grynges vis

Smör- och vitvinsbräserad laxfilé med baba ganoush

Sashimi i kuber

Vem är Stefan Grynge?

Grynge har fått Stora matkulturpriset, utmärkelser för sina gastronomiska insatser och gör ständigt nya recept till sina nästan 3000 följares glädje på instagram. Han gick i pension för ett tag sedan, men hoppade på arbetsspåret igen med att konsultera inom matkonsten, vilket vi är tacksamma för. Här delar han med sig av ett utvalt recept för Skövde city news läsare varje vecka. Följ Stefan Grynge på instagram här.

Använd gärna delningsknapparna nedan för att sända länken till receptet till dig själv eller en vän.

Dela artikeln:
Tags: matreceptstefan grynge

Se mer nyheter från din stad:

  • Debatt
  • Essunga
  • Falköping
  • Götene
  • Grästorp
  • Gullspång
  • Hjo
  • Karlsborg
  • Lidköping
  • Mariestad
  • Nyheter
  • Skara
  • Skaraborgs- och riksnyheter
  • Skövde
  • Tibro
  • Tidaholm
  • Töreboda
  • Väder
  • Vara

Mest läst:

© 2020 Skaraborgs Nyheter

No Result
View All Result
  • Skaraborgs Nyheter
    • Falköping
    • Gullspång
    • Lidköping
    • Mariestad
    • Skara
    • Skövde
    • Tibro
    • Vara
    • Nyheter som berör hela Skaraborg
  • Om oss
  • Kontakta oss

© 2020 Skaraborgs Nyheter

Skip to content
Open toolbar Tillgänglighet

Tillgänglighet

  • Öka textstorlekÖka textstorlek
  • Minska textstorlekMinska textstorlek
  • GråskalaGråskala
  • Hög kontrastHög kontrast
  • Negativ kontrastNegativ kontrast
  • Ljus bakgrundLjus bakgrund
  • LänkunderstrykningLänkunderstrykning
  • Läsbart typsnittLäsbart typsnitt
  • Reset Reset