Man och kvinna sov på hotell och vandrarhem utan att betala

Foto: Pexels

En man och en kvinna från Vara Kommun väntar åtal för flera fall av bedrägerier samt stöld och djurplågeri.

De båda har vid sju tillfällen mellan 13 juli och 24 augusti bokat rum på antingen hotell eller vandrarhem och därefter struntat i att betala för sig. Detta för en sammanlagd summa på 20 000 kronor.

De båda ska också vid ett tillfälle stulit textilier och en nyckel från ett hotell och vandrarhem i Karlsborg. På ett hotell i Tidaholm har man i rummet utfört skadegörelse genom att kladda ner tapeterna och antingen kissat eller hällt vätska i sängarna.

Mannen i 40-årsåldern förnekar helt brott menas kvinnan i 30-årsåldern medger de faktiska omständigheterna men förnekar brott i de fall det gäller skadegörelse, bedrägeri och stöld.

Mannen är även misstänkt för en stöld av en glasskulptur från en inredningsaffär i Lidköping till ett värde av 2849 kronor den 1 juli, En klädstöld för 646 kr och en stöld av fiskeutrusning samt kläder ur en annan butik och för stöld av en bultsax i ytterligare en affär. Alla i Falköping den 30 juli och samma dag har han även burit kniv och är misstänkt för brott mot knivlagen. Den 4:e augusti misstänks mannen för ännu en stöld och denna gång i Karlsborg. Mannen sitter i väntan på rättegången i häktet.

Mannen och kvinnan misstänks även för djurplågeri då en hund de äger ska ha varit i dåligt skick och lidit. Här har Länsstyrelsen anmält händelsen.

Dela artikeln: