Motorcykelklubb försökte pressa person på 170.000 kr

Motorcykelhandskar
Genrefoto: Rachel Claire, Pexels

Två män som sagt sig företräda en motorcykelklubb har försökt att pressa en person på pengar för en skuld som inte finns eller kan bevisas, enligt åklagaren.

Mannen ska enligt åklagaren ha försökt pressas på pengar vid tre tillfällen
mellan den 14 oktober 2020 och den 2 december 2020 i Nossebro, i Essunga kommun.

De båda männen har anspelat på och göra tydligt att de ingår i en kriminell mc-organisation “med ett våldskapital” enligt åklagarens sätt att uttrycka sig i stämningsansökan. På detta sätt har mannen som pressats på pengar förstått att han kommer att utsättas för fler hot eller våld och frihetsberövande om han inte skulle betala skulden.

Som mest har skulden sagts uppnå 170.000 kr.

Besökte mannen med knogskydd på mc-handskarna

Den 14 oktober 2020 har männen enligt åklagaren dykt upp oannonserat hos mannen bostad i Nossebro. Då krävde de att mannen skulle betala omkring 50-000 kr. Vid tillfället har den ene mannen haft på sig mc-handskar med förstärkt knogskygg och de har uttalat sig med innebörden att det bara är för den påstådda gäldenären att lösa betalningen. Vid andra tillfällen har de haft motorcykelklubbens emblem på sina kläder.

Männen har synts på fotografier i samband med en husrannsakan som polisen tidigare har genomfört i motorcykelklubbens lokaler.

Dela artikeln: