Sweden Outdoor festival ställer in – men vissa aktiviteter räddas

sweden outdoor festival
Foto: Roderick Hristov

Sweden Outdoor Festival ställs in men den populära finalen i SM i utomhusmatlagning planerar att genomföras och live-sändas digitalt.

Det skulle ha varit femte gången som Sweden Outdoor Festival skulle ha gått av stapeln på Billingen i Skövde. Men på grund av coronapandemin kan den inte genomföras i sin helhet. Arrangören Next Skövde satsar ändå på att genomföra vissa uppskattade aktiviteter.

– Det känns jättetråkigt att även behöva ställa in årets festival, men nu kan vi inte vänta längre med att fatta beslut och därför har styrelsen för Next Skövde beslutat att ställa in festivalen. Däremot har vi försökt att få fram några programpunkter som vi vet är uppskattade och genomföra dem i annan form, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

SM i utomhusmatlagnings live-sänds digitalt

Den planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att genomföras den 27 september, men utan publik. Finalen kommer istället att live-sändas digitalt. En nyhet för året är Skol-SM i utomhusmatlagning och det kommer att genomföras som planerat den 25 september med deltagande lag från 3 restaurangskolor i Skövde, Örebro och Ryssby i Småland.

Uppleveleselöpningen blir av

På lördagen den 26 september när festivalen skulle ägt rum blir det också en upplevelselöpning med guide på Billingen som arrangeras av Billingen X-trail.

Möjlighet att laga mat utomhus under handledning

Att själv laga mat utomhus under handledning har också varit en uppskattad aktivitet och den genomför vi nu under två helger i september där det finns möjlighet att boka in sig i mindre grupper och laga mat tillsammans med Mattias Hägg.

– Vi hoppas att dessa aktiviteter kommer att bli uppskattade även om de sker i liten skala. Sedan vet vi ju att Billingen har lockat stora mängder av besökare till sitt ordinarie utbud och det är det vi får hänvisa till i år. Men vi ser redan fram emot att komma tillbaka med festivalen i full kraft nästa år, avslutar Micael Worbin.