Trollstigen blir digital

Trollstigen på berget Billingen i Skövde
Foto: Roderick Hristov

Trollstigen i Billingen består av tre stycken olika längder som delvis går i varandra. Nu lanseras två nya upplevelser i appen Skövde Streetmuseum som ger den kortare Trollstigen lite extra krydda.

Den kortare 2,6 km-slingan har fått två tillägg i appen Skövde Streetmuseum. Ett för barnen och ett för de något äldre.

Man kan använda appen även om man av någon anledning inte kan besöka platsen fysiskt, då det är detta ett annat sätt att få uppleva Trollstigen.

Skövde Streetmuseum är en gratisapp som innehåller historiska promenader och säsongspromenader. Man startar appen som känner av var du är. När du är på ett speciellt ställe plingar det till i telefonen och du kan se en film, foto eller berättande text som spelas upp i telefonen och som ger dig information om platsen du befinner dig på.

Två nyheter i Skövde Streetmuseum

Nu har Trollstigen fått sällskap av två nya produkter. Det finns en frågesport att lösa som sätter dina mellanstadiekunskaper på prov, men som även ger dig ny information om platsen du befinner dig på. Visste du exempelvis att citronfjärilen är en av de fjärilar som lever längst?

För barn finns numera de olika aktivitetsstationerna som finns längs med Trollstigen inlagda i appen som en egen vandring. Det är Billingetrollet själv som guidar till stationerna och berättar vad man ska göra vid varje station man kommer till.

– Vi vill tillföra olika mervärden till vår vandring utmed Billingetrollets trollstig, både för äldre och yngre besökare. Nu gör vi den tillgänglig digitalt för att tillföra ytterligare ett lager där man förutom att njuta av den fantastiska naturen på Billingen även får lite kunskap utmed vägen, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

-Barnen får dessutom självaste Billingetrollet som guide vid de olika stationerna, vilket vi hoppas blir uppskattat och gör det mer lekfullt att upptäcka och vandra i området, säger Jessica.

Vad är Skövde Streetmuseum?

Skövde Streetmuseum är en gratisapp som man laddar ner till sin telefon. Man väljer den vandring man vill gå och från startpunkten följer man kartan mot nästa plats. När man nått nästa plats plingar det till i telefonen och man får mer information om platsen man befinner dig på. Appen fungerar även om man inte är på plats och blir därmed också ett verktyg för de som av olika skäl inte kan röra sig ute. 

Exempel på frågesport från Trollstigen i Skövde Streetmuseum-appen

Exempel från barnens upplevelser under Trollstigen i appen