Välgörenhetsloppet för vårdens hjältar har samlat in över hundra matlådor

Hur genomför man ett lopp under Corona-tider till förmån för vårdens hjältar när man ska undvika folksamlingar? Billingen X-trail Sportsclub har tillsammans med ICA Kvantum Skövde en lösning som nu samlat in över hundra matlådor.

Konceptet är enkelt. Man genomför en löpning helt själv. Därefter skänker man en slant med valfri summa via Swish som senare används för att köpa matlådor. Många väljer att plogga också (att plocka skräp samtidigt som man är ute och går eller springer).

Insamlimgen pågår helgen ut

Vilka reaktioner har ni fått för ert bidrag?
-Vi har fått väldigt många och positiva reaktioner från olika håll. Många har blivit glada. Jag känner inte till att det gjorts så många initiativ från renodlade föreningar som gör insatser i Coronatider, så det är skoj. Det har mest varit insatser från företag, säger Ronny Roos som är grundare och ordförande till Billinge X-trail.

Hur är ICA Kvantum i Skövde inblandade?
-De skänker 100 matlådor utöver de som vi samlar ihop. Sen har de dumpat priserna för oss. Det är vi otroligt tacksamma för, säger Ronny.

Hur mycket skräp har det ploggats ihop?
-Jag vet inte hur mycket det är rent kilomässigt, men vi genomförde totalt tre olika vandringar längs med Trollstigens tre olika sträckor. Vi var ett trettiotal som samlade skräp.

Välbesökt vid Frisksportstugan
Under dagen var det cirka 50-60 stycken som besökte oss utomhus vid Frisksportstugan på Billingen, berättar Ronny Roos.

Det går förstås att bidra utan att springa

Måste man springa eller går det bra att skänka ändå?
-Man behöver inte springa. Det vore förstås roligt om man helst rör på sig, och allra helst gör det uppe på Billingen. Men vill man stötta vårdens hjältar utan att röra på sig går det bra avslutar Ronny. Det är bara att Swisha till 123 695 88 21. Märkning: Vårdens Hjältar. En matlåda kostar 50 kr, men man kan skänka valfritt belopp.

Dela artikeln: