Bilbränder för fjärde dagen i rad i Skövde

bilbrand-foto-christian-svensson
Foto: Christian Svensson

Vid klockan 23.52 på lördagen larmades räddningstjänsten i Skövde om en brand i en personbil på Spånvägen i Södra Ryd. Detta var bara ett av många larm som skulle följa under natten.

När det gäller den första branden totalförstördes två personbilar. Initialt hotade branden att sprida sig till ett garage men detta lyckades räddningstjänsten förhindra.

Vid midnatt larmades man om en brand i en husbil parkerad på Barkvägen och där lyckades polisen släcka branden innan den tog sig. Räddningstjänsten gjorde en efterkontroll.

Brand i husbil – Foto: Christian Svensson

Stor polisiär närvaro

Polisen var på plats i Södra Ryd under lördagen för trygghetsskapande åtgärder och när första branden startade kallade man in fler patruller. Vittnen har för Skaraborgs Nyheter uppgivit att man sett 10 – 15 ungdomar springa från den andra branden .

Poliser på plats i Södra Ryd – Foto: Christian Svensson
Poliser på plats i Södra Ryd – Foto: Christian Svensson

Vid 02.42 natten till söndagen larmas man om ytterligare en bilbrand på Spånvägen och bilen blir totalförstörd. Även här hotade branden sprida sig till ett garage.

Foto: Christian Svensson

Ingen person kom till skada i samband med bränderna och det är i skrivande stund oklart om någon person är misstänkt eller gripen i nuläget. Totalt brandskadades eller förstördes fem bilar och husbilen.

Läs vår intervju med Polisen om eventuella misstänkta här