Energipromenad lanseras i Skövde city i juni

Next Skövde
Charlotte Backman och Micael Worbin, båda från Next Skövde. Foto: Roderick Hristov

Nu lanseras Energipromenaden i Skövde centrum som är en digital tipspromenad som lotsar deltagarna mellan de vackra fotoprydda elskåpen i Skövde centrum.

Under promenaden får man frågor och uppgifter att längs med vägen. Antalet startplatser är begränsade till 200 stycken och därmed är det först till kvarn som gäller.

Skattjakten Energipromenaden pågår i Skövde centrum under juni månad. Deltagaren laddar ner appen Loquiz och startar sin vandring mellan de fotoförsedda elskåpen vid Arena Skövde. Längs med promenaden dyker det upp Skövde-relaterade frågor och uppdrag. Aktiviteten är ett samarbete mellan Skövde Energi och Next Skövde och själva appen levereras av Rickstrand & Co.

– Vi vill erbjuda en rolig utomhusaktivitet så här i början av sommaren. Samtidigt vill vi gärna att fler ska se våra fina elskåp som pryds av skövdebornas egna bilder, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef på Skövde Energi.

På Energipromenaden gäller det att svara på frågor och lösa uppgifter som till exempel ett fotouppdrag. Tävlingen går ut på att hitta så många elskåp som möjligt och pris utlovas till de 20 bästa.

Promenaden passar för en vuxen målgrupp, men det går självklart bra att ta med hela familjen ut på turen. Antalet startplatser är begränsat till 200, så det gäller att vara snabb för att försäkra sig om en plats.

– Vi vill locka Skövdeborna att njuta av vår fina stadskärna och röra sig i området även om det fortfarande finns begränsningar kring innemiljöer, säger Micael Worbin, evenemangansvarig på Next Skövde.

Energipromenaden kommer att finnas tillgänglig till den 30 juni eller så länge startplatserna räcker.

Här laddar du ner appen:

Android

iOS