ICA Maxi Skövde skänker bort Paolo Robertos varor

Micke Petersson, ICA-Handlare, ICA Maxi Skövde
Foto: Roderick Hristov

Efter skandalen med Paolo Roberto har ICA Maxi Skövde beslutat att skänka varor som bär hans namn till de som lämnar ett bidrag till en organisation som verkar mot sexhandel.

Hur gick tankarna innan beslutet?
-När nyheten kom i fredags eftermiddag och kväll så kom reaktioner ganska fort att det kändes fel att ha produkterna på hyllan så de kördes ut på lagret på morgonen, svarar Micke Petersson som är ICA-handlare.

Hur har responsen från kunderna varit?
-Vi gjorde ingen grej av att vi tagit bort artiklarna från hyllan så det var inga särskilda kommentarer. Däremot idag efter att vi beslutat oss för att skänka vidare produkter mot en swishning till Talita ,så har det blivit mycket positiv respons, säger Micke.

Var det ett svårt beslut?
-Vår grundinställning är att inte moralisera över våra kunders val av produkter, t ex så säljer vi tobak, alkohol och andra varor som kan vara omdebatterade men så länge det följer livsmedelsverkets regler så är det utbudet som styr efterfrågan.

-I detta fallet blev däremot den personliga associationen till produkten för stor för att vi skulle känna oss bekväma med att exponera det på våra hyllor, avslutar Micke Petersson.

Se ICA Maxi Skövdes instagraminlägg