Ny lekpark i kyrkparken digitalt invigd

Foto: Skövde Kommun

Under tisdagen invigdes den nya lekplatsen i Kyrkparken. Detta efter ett samarbete med barn från Rosenhaga förskola som utforskat parkens alla hörn och skrymslen och funderat över hur parken kan användas på bästa sätt.

— Vi har haft ett fint samarbete med barnen på förskolan och hoppas nu att de kommer att vara nöjda med resultatet av parken och framförallt lekplatsen, säger Eva-Lena Öman, stadsträdgårdsmästare. Självklart hade vi önskat att de också kunde få bli först med att leka här i samband med en invigning, men som läget ser ut nu så får vi skjuta det på framtiden.

Lekplatsen som är omgiven av grönska har anlagts utmed Hertig Johans gata med lekytor som passar alla åldrar. Här finns vattenlek, gungor, rutschkanor, hinderbana, studsmattor och gungbräda. Man hittar även hängmattor, sitt- och trampstenar och spaljékojor där det kommer att växa slingerväxter.

— En levande stadskärna är viktigt för Skövde, säger Katarina Jonsson. Vår stad ska vara attraktiv för alla åldersgrupper och det är roligt att kunna erbjuda barn en upplevelse i centrum. Att det är barn som varit med i processen för att ta fram den här parken känns helt rätt och vi hoppas verkligen att de blir nöjda och glada när de ser och får uppleva det fina resultatet.

Se filmen där Katarina Jonsson och Johan Ask inviger Kyrkparkens nya lekplats:

Dela artikeln: