Nyöppnad optikerbutik i Elins Esplanad startar lokal glasögoninsamling till Optiker Utan Gränser

Synoptik, Elins Esplanad i Skövde
Foto: Roderick Hristov

I samband med att Synoptik i torsdags öppnade sin 144:e butik på Elins Esplanads köpcentrum i Skövde invigs även en lokal glasögoninsamlning till optikkedjans biståndsorganisation, Optiker Utan Gränser.

Årligen åker optiker och assistenter från Synoptik till olika platser i världen för att hjälpa tusentals barn och vuxna att få bättre ögonhälsa genom bland annat synundersökningar och anpassade glasögon. Nu ber Optiker Utan Gränser om hjälp från alla Skövdebor för att kunna samla in så många begagnade glasögon som möjligt inför nästa hjälpresa.

Optiker Utan Gränser är en hjälporganisation startad av Synoptik som genomför årliga biståndsresor till olika låginkomstländer runt om i världen. Enligt Stora Synundersökningen* har sju av tio glasögonbärare minst ett par glasögon hemma som de inte längre använder. Uppskattningsvis ligger nio miljoner överblivna glasögon och samlar damm i folks byrålådor runt om i Sverige.

– Det känns superbra att kunna hjälpa till att ge gamla glasögon nytt liv. Med de insamlade glasögonen kan vi hjälpa någon annan i världen till ett bättre liv tack vare god syn. Så, kom gärna in med era glasögon som ni ändå inte använder, säger Per Fahlström, butikschef på Synoptik på Elins Esplanad i Skövde.

Synoptik har under lång tid försökt hitta en lokal på Elins Esplanads köpcentrum. Med den nya butiken i Skövde, som blir bolagets 144:e, fortsätter Synoptik att växa.

Butik i både Skövde city och på Elins Esplanad

– Att öppna nya fysiska butiker 2020 är ett bevis på att vårt erbjudande med kvalitetsoptik till bra priser är fortsatt starkt och att våra kunder vill ha den service vi kan erbjuda i butik. Vi har en butik i Skövde centrum sedan tidigare och att nu även finnas på Elins Esplanads köpcentrum känns fantastiskt, säger Roland Olsson, vd för Synoptik.

Dela artikeln: