Pop-up butiken Skövde Designmarknad har varit uppskattad

Tobias J Strand, Skövde Designmarknad
Foto: Roderick Hristov

Den tredje oktober slog dörrarna upp till Skövde Designmarknad, en pop-up-butik som endast har en öppet en vecka till. Skaraborgs Nyheter tog ett snack med en av initiativstagarna för att kolla hur det gått och bemötts.

Tobias J Strand är en av initiativstagarna till butiken. Men han är också en av utställarna, då han visar upp och saluför sitt egna hantverksprodukter i läder och skinn i den tillfälliga butiken.

Hur har det gått för er?
-Vi har fått ett fantastiskt mottagande av Skövdeborna! Alla är otroligt positiva och säger att det är mer av den här sortens handel man gärna vill se i Centrum. Framförallt är det många som kommer in för att kika på hantverk som har fastnat för konsten och tvärt om, säger Tobias

-Det är riktigt kul eftersom ett av målen vi hade var att skapa nyfikenhet för olika former av kreativitet. Försäljningsmässigt varierar det väldigt mycket över de olika veckodagarna men vi märker också att kundgenomströmning och försäljning ökar ju mer vetskapen om att vi finns sprider sig.

-Det tar tid att jobba in ett koncept och vi hoppas på att många passar på att komma in innan vi stänger på söndag och klara av lite julklappshandel.

Vad har varit mer populärt än annat? Något som sticker ut?
-De flesta har haft ganska bra försäljning. Caritas keramik, Jennifers och Saras silver och Elins fotografier har varit väldigt populära och framförallt Carolines ekologiska bivaxdukar (att använda istället för plastfolie) sålt bra och jag vet att det är hantverkare som har fått en hel del beställningar genom butiken. Det som jag själv tycker är absolut roligast är att vi fått sålt en hel del tavlor.

Finns tankarna på en andra omgång av pop-up-butiken?
-Vi håller redan på med att tittar på att kunna dyka upp igen. Min och Jennifers målbild har hela tiden varit att kunna göra detta till en återkommande eller till och med permanent butik. Och med tanke på hur många som uttryckt önskan om att vi ska ha öppet längre så är det klart att vigör vårt bästa för att komma tillbaka så snart som möjligt, säger Tobias.

Han fortsätter:
-När en sådan här verksamhet drivs vid sidan om vanliga arbeten så är det mycket planering för att lösa bemanning, lokaler och allt runt omkring.

Skövde Designmarknad är tacksamma och påminner om julhandeln

Någon ni vill rikta ett tack till för genomförandet?
-Först och främst vill vi tacka alla kunder! Det har varit en konstant ström av positiv energi och uppskattande. Vi vill även rikta ett stort tack till alla sponsorer som stöttat oss! Framför allt till Commerce som hjälpt oss med lokal, säger Tobias.

-Sen vill vi bara påminna om att det är sista veckan vi har öppet och uppmanar alla att komma in och handla sina julklappar och farsdagspresenter redan nu. Om man är på jakt efter något lite utöver det vanliga och dessutom vill stötta lokala aktörer är vi det perfekta valet! avslutar Tobias.

Dela artikeln: