Provlyssna ett stycke ur boken “Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster”

Moa de Bruin
Privat

Nyfiken på hur Skövdeförfattaren Moa de Bruins barnbok “Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster” låter? Du kan sluta undra – hon bjuder på ett stycke där Clara Henry läser.

Det är kapitel 1 av Vera Svansons dagbok som Moa bjuder på. Det är Storytel Production som har producerat ljudboken. Boken är utgiven av Rabén&Sjögren. 

Vill man lyssna mer är det Storytel eller någon av de andra ljudboksapparna gäller.

Provlyssna här!

Läs artikeln om boksläppet nedan

Ny rapport om bokläsandet från Svenska Förläggareföreningen

Den Svenska Förläggareföreningen utgav idag en rapport och reflektioner
om läsningens aktuella tillstånd i Sverige. I rapporten konstaterar man att e-boken har en svag ställning och att den strömmade ljudboken visar en stark tillväxt, samtidigt som den fysiska ljudboken tappar i medelupplaga.

Siffrorna över försäljningen från medlemmarna i Förläggareföreningen aktualiserar frågan om ljudböckerna innebär en fortsatt förskjutning från läsande till lyssnande. Men i rapporten kan man konstatera att det är alldeles för tidigt för att kunna uttala sig om det.

Mycket pekar på att ljudböcker inte minskar fysiskt bokläsande

Ett intressant mönster är också att ökningen av försäljning av böcker för lyssnande de senaste åren inte är förknippat med någon motsvarande nedgång i försäljningen av böcker för läsning (även om den visar en svagt sjunkande tendens).

Den stora nedgången för den kategorin under 2010-talet kom tvärtom under decenniets första hälft, alltså innan ljudböckerna hade fått sitt breda genombrott, konstaterar man i rapporten.

Dela artikeln: