Skövde kommun ger 5500 kronor till månadsavlönade medlemmar i Kommunal

Skövde Stadshus
Foto: Roderick Hristov

Avtalsrörelsen för 2020 är klar och Skövde kommun och Kommunal har genomfört lokal förhandling utifrån det centrala avtalet. Skövde kommun har utöver avtalet valt att ytterligare valt att satsa på vård- och omsorgspersonal.

Redan sedan tidigare fanns en planerad prioritering till vård- och omsorgspersonal, men löneöversynen blev förskjuten på grund av covid–19 och den framflyttade avtalsrörelsen.

— Medarbetarna inom sektorn tar varje dag ansvar för våra brukare genom att skapa trygghet och ha ett gott bemötande. Våra medarbetare är viktiga och vi kommer även fortsättningsvis arbeta med prioriteringar inom vård och omsorg, säger Per Granath, chef sektor vård- och omsorg.

Störst behov inom vård- och omsorg

Samverkan har skett med Kommunal och parterna är överens om att lägga årets prioritering inom vård- och omsorg där behovet är mest framträdande.

— I år har det varit en ovanlig avtalsrörelse, som kräver ovanliga lösningar. Vi har arbetat hårt för att få ut alla pengar till jul och haft en god dialog med Kommunal för att klara detta, säger Sofia Myrman, HR-chef i Skövde kommun.

I avtalet ingår bland annat ett engångsbelopp på 5500 kronor till månadsavlönade medlemmar i Kommunal. Oorganiserade som arbetar inom Kommunals områden kommer också att få ta del av bonusen.

— Jag tycker att det är bra att det är ett långt avtal där vi har flera intressanta delar som vi kommer att fortsätta diskutera tillsammans, bland annat rörande arbetstidsfrågor, kompetensutveckling och arbetsmiljö, säger Daniel Strandberg förhandlingschef i Skövde kommun.

Även före detta anställda får ta del av utbetalningen – se detaljer här

Skövde kommun uppger i sin pressrelease att det är viktigt att känna till att 5500 kronor baseras på en heltidsanställd som har arbetat under hela perioden 1/5 – 31/10. För övriga justeras beloppet i enlighet med avtalets skrivningar. Även medarbetare som har slutat under perioden kan få ta del av beloppet. Skövde kommun kommer att kontakta de personerna.

Dela artikeln: