Skövdebostäder hyr ut lägenheter i Värsås

Skövdebostäder
Foto: Roderick Hristov

Skövdebostäder tog bolaget över uthyrningen av nio bostäder på Sörbacka i Värsås och därmed fortsätter satsningen på bostäder i yttertätorter till Skövde.

– Detta innebär att vi hyr ut ännu fler bostäder i yttertätorter. Lägenheterna i Värsås förvaltas fortfarande av Skövde kommun, men vi ansvarar för uthyrningen som alltså sker genom bostadskön, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Över 35.000 i bostadskö

Skövdebostäder har just nu cirka 35.500 personer i sin bostadskö. För några år sedan hade man inga lägenheter utanför Skövde, men nu hyr man ut totalt 32 lägenheter i yttertätorter. Tidigare satsning har varit en egen nyproduktion i Timmersdala men också i Skövde kommuns trygghetsbostäder Timmersdala och Tidan. Lägenheterna i denna satsningen på Sörbacka i Värsås är vanliga hyresrätter och inte inriktade mot någon särskild ålderskategori.

Två rum och kök med uteplats

– Bostäderna på Sörbacka är tvåor med egen uteplats. De har adressen Aftonpromenaden och i området finns en gemensamhetslokal man kan låna.

Lägenheterna ska enligt Skövdebostäder kosta mellan cirka 6 000-8 700 kr beroende på storlek, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Dela artikeln: