Skövdespel ligger överst på topplista för mest köpta spel

Valheim
Skövdebaserade företaget dataspel, Valheim. Företaget finns i Science Park Skövde.

Det Skövdebaserade spelstudion Iron Gate Studio och förläggaren Coffee Stain Publishing släppte PC-spelet Valheim på Early Access, har spelet gått in som etta bland Steams globala toppsäljare.

– Antalet spelare som köpt och spelar spelet har varit överväldigande och långt över vad vi förväntat oss, säger Richard Svensson, VD på Iron Gate.

Iron Gate har tidigare varit en del av The Game Incubators program för startups på Science Park Skövde.

–Valheim är Iron Gates första spel och har utvecklats av ett väldigt litet team. Större delen av utvecklingen har gjorts av bara tre personer under två års tid. Jag jobbade även ensam med spelet i cirka ett år innan Iron Gate grundades, säger Richard.

130.000 spelare spelade samtidigt

För tillfället spelas Valheim av fler än 55 000 spelare online. Under natten till måndagen nåddes ett nytt rekord med över 130 000 spelare online.

– Vi är väldigt glada över den otroligt positiva respons som vi har fått. Men det sätter också stor press på oss att hantera den stora mängden spelare som plötsligt har strömmat in. Lyckligtvis har vi ett community med många volontärer som hjälper till, säger Richard.

Teamet bakom Iron Gate fortsätter att arbeta med spelet.

– Vi har mycket mer innehåll att lägga till och ser fram emot framtiden, säger Richard.

Skövde – Dataspelsstaden

Skövde har många lyckade lanseringar när det gäller dataspelstillverkning och har positionerat sig väl. Andra lyckade satsningar med Skövderelaterade företag är:

Coffee Stain Studios – ligger bakom den globala spelsuccén Goat Simulator där man ska skapa så mycket kaos som möjligt – med en get!.

Stunlock Studios – Gjorde succé med sitt spel Battlerite, och i fjol investerade den kinesiska techjätten Tencent över 40 miljoner kronor i företaget.

Redbeet Interactive – som nu tillverkar ett spel där man ska försöka överleva på en flotte. De hade ett resultat efter finansnetto på 82 miljoner kronor.

Pocapp Studios – Ligger bakom kattspelet Castle Cats som har lockat över 1 miljon användare och handlar om “katter, tårta och allt fikarelaterat”

Ludosity – Har släppt över åtta spel och ficka ta emot årets tillväxtpris förra året i Skövde kommun. Spelbolaget hade en omsättning på hela 6 miljoner kronor.

Dela artikeln: