Skövdeviljan – en lokalproducerad underhållningsshow

Från vänster: Christian Grane, Camilla Rickstrand, Anders Ståhl, Frida Winther och Jonna Nyberg.

Idag är det premiär Skövdeviljan. Programmets stomme är en lokal underhållningsshow skapad med Skövdevilja som drivkraft.

Programmen sänds live från en studion blandat med en förinspelade klipp. Syftet med programmet är att lätta upp tidsperioden vi lever i och skapa något helt lokalt med allt från gäster i studion till produktionsteamet.

Det är Jonna Nyberg och Anders Ståhl som är programledarna och som leder sändningarna. Det första sändningstillfället är idag 27/5 sedan är det ytterligare tre tillfällen kvar 6/6, 10/6 och 17/6.  Programmet sänds i både markbunden TV och live på internet.

Specialskriven Skövdelåt

Thomas G:son har specialskrivit en Skövdelåt – Skövde serenad, som beskrivs som en pampig låt. Låten har tagits fram tillsammans med Andreas och Camilla Rickstrand. Det har även producerats en skövdevideo.

Artisterna som sjunger låten är bl a Mikael De Bruin, Rikard Karlsson. Filip Rapp, Johanna Beijbom, Öivin Tronstad, Alice Wendt, och Thomas G:son.

Många olika programinslag

I programmet finns det flera olika återkommande moment, bl a ett klassiskt “Gör om mig”-upplägg där lokala företagare ställer upp. Ett annat är “Snacket på stan” med Johanna Beijbom som varvas med olika komiska inslag och musikaliska uppträdanden.

Skövdemenyn – behind the scene

Skövdes krogar och restauranger har satt ihop en skövdemeny för programserien. Menyn ska man kunna beställa hem så att man kan sitta och avnjuta en festligt lokal meny samtidigt som man tittar på programmen. I varje avsnitt får tittarna följa en av restaurangernas tillagning av Skövdemenyn där de förklarar hur de tillagat den.

Dela artikeln: